Hvorfor skal teknologi være vakkert?

admin      -    2359 Views

Hvorfor skal teknologi være vakkert?

Teknologi er en viktig del av våre liv i dag, og få kan forestille seg å leve uten dette. Vi har oppnådd mye ved hjelp av teknologi, for eksempel har vi muligheten til å reise, holde kontakten med venner på den andre siden av jorden og kurere sykdommer. Teknologi har gitt mer frihet for mennesker, samtidig som det har vært med på å fysisk og estetisk endre verden.

Teknologi i dagens samfunn skal ikke bare fungere, men det skal også være estetisk og pent. Forbrukere forventer mer av teknologi enn at det kun skal hjelpe oss med våre daglige oppgaver – det skal også passe inn i hjemmet. Vi velger ofte en teknologi over noe annet fordi det appellerer til det estetiske.

Når to produkter har samme funksjon vil vi som oftest velge det produktet som ser best ut.

Teknologi og design

Teknologi er i dag en forlengelse av deg selv. De fleste av oss vil følge dagens moter og idealer. Vi vil alltid velge de produkter som gjør at vi føler at vi passer inn – eller kanskje til og med skiller oss ut i mengden. Teknologi og design går hånd i hånd. Vi forventer at teknologien skal være funksjonell, samtidig som vi ønsker at det skal se vakkert ut.

Teknologien som kunst

Om vi ser på dagens TV-er minner de litt om et bilde med ramme rundt. TV-en er ikke lenger en stor tung boks, men et tynt og lett lerret som gir oss levende bilder. Det er stilrent og vakkert, og vi kan henge det opp på veggen. Vi har det på soverommet, stuen og til og med kjøkkenet. Vi har rett og slett byttet ut galleriet med teknologi.

Teknologien forandrer hjemmet

Teknologien har endret hjemmene våre. Vi har laptoper, nettbrett, mobiler og TV-er. Vi omgir oss av fjernkontroller som styrer lys, temperatur og radioen. Dette er gjenstander som vi bruker og ser hver eneste dag. Av den grunn er det naturlig at vi ønsker oss at disse gjenstandene skal passe inn i husene våre. Vi velger derfor stilrene produkter som vi føler gjenspeiler vår egen stil og personlighet.

Hvorfor må teknologi være appellerende?

Teknologien har forandret hjemmet vårt, arkitekturen, kunsten og verdensbildet. Mennesker tiltrekkes av estetikk og symmetriske gjenstander. Vi bruker teknologi hver eneste dag, så det er viktig for oss at det skal appellere til vår estetiske side. Når vi kjøper teknologi så ser vi ikke bare etter funksjonene, men hvordan den passer inn i vår hverdag. Teknologien er en utvidelse av oss selv — vi vil at den skal representere oss.